Prahova. Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 9.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei în timp ce efectuau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Telega, au oprit, pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din oraşul Băicoi.
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot pe 1 ianuarie a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti în timp ce desfăşurau activităţi în cadrul unei acţiuni rutiere, pe raza comunei Blejoi, au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe DJ 101I şi care a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza 86 km/h( +36 km/h).
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 32 de ani, din Turcia.
Întrucât bărbatul nu a putut prezenta un permis de conducere eliberat de o autoritate română sau străină, poliţiştii au efectuat verificări în bazele de date, nefiind identificate informaţii privitoare la existenţa dreptului de a conduce.
De asemenea, în autoturism a fost identificat un tânăr în vârstă de 21 de ani, persoană ce i-ar fi încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumul public.
În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţare.
În jurul orei 19.00, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Apostolache au fost sesizaţi prin apel 112 de către o persoană anonimă, despre faptul că un bărbat ar conduce un autoturism în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice.
În continuare, poliţiştii au efectuat activităţi de verificare pe raza comunei Iordăcheanu, iar în satul Plavia a fost identificat autoturismul în cauză.
După folosirea semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, conducătorul autoturismului a oprit în afara părţii carosabile.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Iordăcheanu.
Având în vedere că acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Totodată, poliţiştii au mai constatat faptul că bărbatul nu figurează ca deţinător de permis de conducere.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere.
Sursă:IJP  Prahova
 
Foto ilustrativ