REZULTATELE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI DIN PERIOADA 30 DECEMBRIE 2022- 2 IANUARIE 2023
 
În perioada 30 decembrie 2022–2 ianuarie 2023, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică pe raza întregului judeţ şi pentru ca trecerea în noul an să se desfăşoare în linişte, peste 1.200 de poliţişti au acţionat, permanent, în teren.  
 
Cei peste 200 de poliţişti de ordine publică şi rutieră, dar şi din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au asigurat o prezenţă vizibilă atât în cadrul evenimentelor din judeţ cât şi în proximitatea acestora, în fiecare zi, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, răspunzând prompt la toate solicitările care s-au aflat în competenţa de gestionare a poliţiei.  
 
În perioada mai sus menţionată, poliţiştii prahoveni au intervenit la peste 500 de sesizări prin intermediul Sistemului Naţional Unic al Apelurilor de Urgenţă 112.
 
În cadrul acţiunilor din cele patru zile, poliţiştii au legitimat peste 900 de persoane, fiind aplicate în total 332 de sancţiuni contravenţionale.
 
La regimul circulaţiei au fost controlate peste 700 de autovehicule pe drumurile publice din judeţ, fiind aplicate, în urma neregulilor constatate 190 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 25.000 de lei.
 
Totodată, în vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, în pericol, urcându-se la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, au fost efectuate aproximativ 200 de testări cu aparatul etilotest. 
 
Ca măsuri complementare, poliţiştii rutieri au reţinut 6 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare. 
 
În urma controalelor din trafic au fost constatate şi 7 infracţiuni la regimul rutier.
 
Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii prahoveni au constat şi încălcări ale normelor de convieţuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 96 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 61/1991.
 
Din totalul celor 332 de sancţiuni contravenţionale, 36 au fost aplicate conform OUG nr. 34/2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.
 
Valoarea totală a sancţiunilor din cele patru zile este de 117.593 de lei.
 
Pe linia verificării legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice au fost constatate 24 de infracţiuni, fiind totodată indisponibilizată cantitatea de 132 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 9.035 de lei.
 
Poliţiştii prahoveni acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunităţii şi sunt pregătiţi să intervină atunci când situaţia o impune.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ