Peste 200 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii prahoveni ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore

Ieri, poliţiştii prahoveni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale pentru ilegalităţile depistate.

La data de 29 decembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost organizate 10 acţiuni pe raza municipiilor Ploieşti şi Câmpina, a oraşelor Băicoi şi Vălenii de Munte, în zonele rurale Floreşti, Apostolache, Brebu şi Telega, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ.

În urma activităţilor, 410 persoane au fost legitimate şi 280 de autovehicule au fost controlate.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 210 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.168 de lei.

De asemenea, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, astfel au reţinut 7 permise de conducere, fiind retrase şi 3 certificate de înmatriculare.

RECOMANDĂRI!

Dacă plecaţi la drum, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră! Pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Le recomandăm pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă!

 

Sursa:IJP Prahova

Foto ilustrativ