A fost modificat Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari
 
Casa de Asigur─âri de S─ân─âtate Prahova informeaz─â furnizorii de servicii medicale cu care se afl─â în rela┼úie contractual─â c─â a fost modificat Programul pentru compensarea cu 90% a pre┼úului de referin┼ú─â al medicamentelor pentru pensionari.
Astfel c─â, începând cu 01 ianuarie 2023, plafonul de compensare cu 90% a pre┼úului de referin┼ú─â al medicamentelor pentru pensionarii beneficiari ai programului social al Guvernului, se modific─â de la 1.429 lei la 1.608 lei/lun─â inclusiv, indiferent dac─â realizeaz─â sau nu alte venituri, prescrip┼úia medicamentelor pentru pensionarii cu pensii de pân─â la 1.608 lei lunar realizându-se pe formularul de prescrip┼úie medical─â în vigoare, prin bifarea categoriei Pensionari 0-1.608 lei/lun─â.
           Totodat─â, prin OUG nr.168/2022 s-a reglementat acordarea în anul 2023, în dou─â tran┼če, a unui ajutor financiar pensionarilor sistemului public de pensii ┼či beneficiarilor de drepturi prev─âzute de legi cu caracter special, pl─âtite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale c─âror venituri sunt mai mici sau egale cu 3.000 lei(art.X). Potrivit prevederilor OUG nr. 168/2022, articolul XV, ajutorul financiar prev─âzut la art. X, nu se ia în calcul la stabilirea plafonului prev─âzut prin Hot─ârârea Guvernului nr. 186/2009 privind aprobarea Programului pentru compensarea cu 90% a pre┼úului de referin┼ú─â al medicamentelor, cu modific─ârile ┼či complet─ârile ulterioare.
 
Sursa:Comunicat CAS  Prahova
Foto ilustrativ/Adulmec.ro