IJP Prahova.Controalele pe linia verificării legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice au fost intensificate
Miercuri, 28 decembrie a.c.  poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat o acţiune în baza planului naţional ,, FOC DE ARTIFICII", in vederea verificării legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, precum şi pentru descurajarea elementelor infracţionale şi combaterii fenomenelor cu impact stradal. 
În cadrul acţiunii au fost legitimate 30 de persoane, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.61/1991 cu ocazia constatării unor fapte antisociale. 
Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren au fost constatate două infracţiuni la regimul articolelor pirotehnice, fiind confiscate mai multe astfel de articole. 
Exemplu: 
În zona centrală a municipiului a fost depistată o femeie în vârstă de 42 de ani, din Ploieşti care oferea articole pirotehnice spre vânzare, fără a avea autorizaţie în acest sens. 
Ulterior, în zona Halelor Centrale Ploieşti a fost depistată o altă persoană care oferea spre vânzare articole pirotehnice, un bărbat în vârstă de 48 de ani, tot din municipiu. 
De asemenea, şi poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linia prevenirii şi combaterii utilizării şi deţinerii de articole pirotehnice în mod ilegal pe raza municipiului, au depistat un minor în vârstă de 13 ani, care avea asupra sa un articol pirotehnic din categoria F1. 
Toate articolele pirotehnice depistate în urma controalelor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.  
În cele trei cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept. 
Vă reamintim faptul că utilizarea de articole pirotehnice în mod neautorizat, pe lângă urmările legale pe care le produce, poate produce si vătămări corporale grave.
Foto ilustrativ