Peste 1.200 de poliţişti prahoveni vor acţiona în teren,  în minivacanţa de Revelion
Comunicat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova
 
Peste 1.200 de poliţişti prahoveni vor acţiona în teren, în perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023 pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, astfel încât cetăţenii să se bucure din plin de perioada de trecere în noul an.
Zilnic, în medie, peste 200 de poliţişti de ordine publică şi rutieră, dar şi din cadrul altor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, vor asigura o prezenţă vizibilă atât în cadrul evenimentelor din judeţ cât şi în proximitatea acestora, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale şi pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situaţii care se află în competenţa de gestionare a poliţiei. 
În această perioadă, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu poliţiştii de la celelalte structuri, au intensivicat acţiunile de prevenire şi combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice, până în prezent, la nivelul unităţii noastre fiind indiponibilizate peste 3.000 de kilograme de astfel de materiale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei.
În vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pentru deplasări cât mai în siguranţă în această minivacanţă, poliţiştii rutieri prahoveni se vor afla permanent pe drumurile publice din judeţ, folosind aparatele de măsurare a vitezei, precum şi cele etilotest şi drugtest.
Aceştia vor acţiona zilnic pentru fluidizarea traficului rutier pe principalele artere din judeţ, în special pe rutele către staţiunile turistice.
Nu uitaţi că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei!
Pentru ca trecerea în noul an să se desfăşoare în siguranţă, recomandăm tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.
Dorim să atragem atenţia cu privire la consumul de alcool, fiind cunoscut faptul că acesta determină o predispoziţie către comiterea de fapte reprobabile, în special pe fondul unei stări de irascibilitate crescută. 
Nu lăsaţi persoane necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit.
Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii sau societăţi, solicitaţi-le un document de legitimare.
De asemenea, nu vă lăsaţi obiecte de valoare în interiorul autoturismelor, mai ales în locuri la vedere, indiferent dacă aţi parcat maşina într-o parcare special amenajată sau pe străzi lăturalnice, mai puţin circulate!
Puteţi fi victima unei infracţiuni!
Cumpăraţi cadourile din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoaşteţi sau pe care le-aţi mai folosit!
Totodată, vă readucem aminte faptul că puteţi folosi doar materiale pirotehnice din categoria celor admise la comercializare şi care prezintă un pericol redus pentru utilizatori. 
Pe această cale, vă recomandăm să supravegheaţi îndeaproape copiii, întrucât aceştia pot fi tentaţi să folosească articole pirotehnice obţinute de la comercianţi neautorizaţi. 
Foto ilustrativ