Acţiunile poliţiştilor prahoveni continuă
În ultimele 24 de ore, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova- Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Rutier, Poliţiile Municipale Ploieşti şi Câmpina, dar şi  Poliţia oraşului Vălenii de Munte au organizat şi desfăşurat 7 acţiuni pentru combaterea faptelor antisociale şi pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. 
 
Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat controale pe raza localităţilor Boldeşti Scăieni, Drajna şi Bălţeşti pentru verificarea unor agenţi economici cu privire la respectarea normelor legale în activitatea de comerţ desfăşurată.
 
În cadrul acţiunii au fost verificaţi 22 de agenţi economici, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei, fiind totodată confiscată şi suma de 1.602,5 lei, dar şi 54 de ţigarete.
 
Pe drumurile naţionale din judeţ s-au aflat poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, care au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere produse pe DN1 E60.
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au organizat o acţiune pe raza oraşului şi a zonei metropolitane pentru menţinerea unui climat optim de siguranţă rutieră pe drumurile publice de pe raza de competenţă.
 
Şi poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au desfăşurat o acţiune pentru creşterea gradului de disciplină rutieră cu precădere pe verificarea respectării normelor rutiere privind oprirea/ staţionarea vehiculelor, portul centurii de siguranţă, dar şi folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice.
 
De asemenea, şi poliţişti Secţiilor nr.1, 3 şi 4 din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au acţionat în mai multe intervale orare, în baza planului de acţiune,, Foc de artificii", efectuând controale în zonele cu risc infracţional ridicat şi în zonele aglomerate, unde se pot comercializa, fără drept, articole pirotehnice.
 
În cadrul acţiunilor, au fost controlate peste 150 de autovehicule pe drumurile publice din judeţ, fiind efectuate 70 de testări cu aparatul etilotest, în vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, în pericol, urcându-se la volan, deşi au consumat băuturi alcoolice. 
 
Astfel, au fost aplicate, în total, 80 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 19.000 de lei, dintre care, cele mai multe au fost aplicate la regimul circulaţiei. 
 
Ca măsuri complementare, poliţiştii rutieri au reţinut un permis de conducere şi 5 certificate de înmatriculare. 
 
Poliţiştii prahoveni sunt permanent la datorie, pentru sărbători în siguranţă!
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ