ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI  PE RAZA  JUDEŢULUI PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ
În perioada 23-26 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova- Serviciul Rutier, Poliţiile Municipale Ploieşti şi Câmpina, Poliţiile orăşeneşti Vălenii de Munte, Slănic, Plopeni şi Secţiile Rurale de Poliţie Bălţeşti, Ciorani, Drajna şi Valea Călugărească au organizat şi desfăşurat 20 de acţiuni pentru combaterea faptelor antisociale şi pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. 
În perioada mai sus menţionată, poliţiştii prahoveni au intervenit la peste 450 de sesizări prin intermediul SNUAU 112.
În cadrul acţiunilor din cele patru zile, au fost controlate peste 370 de autovehicule pe drumurile publice din judeţ, fiind efectuate aproximativ 150 de testări cu aparatul etilotest, în vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, în pericol, urcându-se la volan, deşi au consumat băuturi alcoolice. 
În acest context, au fost aplicate, în total, 115 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 33.000 de lei, dintre care, cele mai multe au fost aplicate la regimul circulaţiei. 
Ca măsuri complementare, poliţiştii rutieri au reţinut 7 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare. 
În urma controalelor din trafic au fost constatate şi 7 infracţiuni la regimul rutier, aparatele etilotest înregistrând valori de 1,08; 0,89; 0,44 şi 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost constate şi încălcări ale normelor de convieţuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 40 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 61/1991.
Astfel de acţiuni sunt organizate permanent la nivelul judeţului Prahova, pentru menţinerea unui climat optim de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ. 
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ