Comercializarea şi deţinerea, fără drept, de articole pirotehnice în atenţia poliţiştilor prahoveni
 
Pe întreg parcursul zilei de ieri, poliţiştii prahoveni au efectuat mai multe controale pe raza de competenţă în vedere prevenirii şi combaterii comercializării şi folosirii neautorizate a articolelor pirotehnice, reuşind astfel sa identifice mai multe persoane care încercau sa comercializeze sau aveau asupra lor articole pirotehnice, fără a avea acest drept. 
 
În acest context, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a  Criminalităţii Economice au depistat, pe raza comunei Floreşti un bărbat care oferea spre vânzare 4 baterii de artificii, însumând 400 de focuri şi 5 seturi de obiecte explovize, acestea însumând 25 de focuri, fiecare conţinând 16 grame de încărcătură pirotehnice de foarte mare periculozitate. 
 
În jurul orei 17.00, poliţiştii Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au depistat în zona Pieţei Vest din municipiu, un grup de tineri care foloseau articole pirotehnice. 
 
Poliţiştii i-au interceptat şi legitimat stabilindu-se că au vârstele de 13, 14, respectiv 16 ani şi sunt domiciliaţi în municipiul Ploieşti.  
 
Cu ocazia verificărilor efectuate, asupra acestora au fost identificate 53 de bucăţi de articole pirotehnice,  unul dintre tineri fiind surprins de poliţişti în timp ce folosea un articol. 
 
Faţă de părinţii minorilor în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.61/1991 pentru nesupraveghere. 
 
Tot poliţiştii Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti, în jurul orei 17.30, au depistat doi tineri cu vârstele de 17, respectiv 24 de ani, în zona Gării de Vest, despre care existau informaţii că ar comercializa articole pirotehnice în mediul online. 
 
Cu ocazia controlului efectuat asupra unui bagaj pe care unul dintre cei doi îl avea au fost depistate două bucăţi de articole pirotehnice, tip baterie cu 100 de focuri, şi 6 bucăţi de articole pirotehnice având 16 focuri, în greutate de aproximativ 20 de kilograme.
 
Totodată, cu ocazia controlului autoturismului, în portbagajul maşinii a fost depistat un pistol tip Airsoft, nesupus autorizării şi 140 de bile tip muniţie, acestea, împreună cu pistolul fiind ridicate în vederea confiscării.
 
Astfel, tânărul în vârstă de 24 de ani din judeţul Ilfov a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.295/2004. 
 
Şi poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au depistat în parcarea Gării de Sud un bărbat din comuna Vărbilău, care, de asemenea, comercializa articole pirotehnice, fără autorizaţie. 
Astfel, în urma verificărilor au fost depistate 5 cutii cu articole pirotehnice a câte 100 de bucăţi, 2 cutii a câte 12 bucăţi, 4 cutii a câte 20 de bucăţi şi alte 5 cutii a câte 6 bucăţi, în greutate totală de aproximativ 9 kilograme. 
 
Şi seara trecută, în jurul orei 23.00, poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Puchenii Mari au identificat un bărbat asupra căruia au fost depistate 29 de bucăţi de petarde, a câte 5 grame fiecare.
 
Controalele vor continua şi în perioada următoare! 
Nu uitaţi, folosirea acestor articole pirotehnice poate produce vătămări corporale grave.
Surs:IPJ Prahova
Foto ilustrativ