Peste 500 de elevi şi profesori cu rezultate deosebite la concursuri şi olimpiade şcolare au fost premiaţi de Consiliul Judeţean Prahova
Rezultatele de excepţie obţinute de cei peste 300 de elevi prahoveni şi peste 230 de dascăli, la olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale şi internaţionale, au fost recompensate de către ConsiliulJudeţean (CJ) Prahova, în cadrul Galei de Excelenţă a Învăţământului Prahovean în anul 2022. 
Recompense în diplome şi bani au fost acordate şi celor 26 de elevi din judeţ care au obţinut, în acest an, media 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.
„Este un mod de a ne arăta recunoştinţa noastră, ca reprezentanţi ai judeţului, faţă de elevi, profesori, dar şi faţă de părinţii care susţin toată această muncă pe care o presupune performanţa“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu. 
Cuantumul net al premiilor a fost acordat diferenţiat, în funcţie de categoria de competiţie şi de rezultatul obţinut, pentru elevii şi profesorii premianţi. Suma totală, alocată de CJ Prahova pentru această Gală s-a ridicat la aproape 600.000 lei. 
Premiile acordate pentru concursuri, examene şi olimpiade internaţionale: 
Locul I - 4000 lei 
Locul al II-lea - 3000 lei 
Locul al III-lea -2000 lei 
Locul al IV-lea (menţiune) 1500 lei 
Locul al V-lea medalii, menţiuni şi premii speciale 1000 lei 
 
Premiile acordate pentru concursuri, examene şi olimpiade şcolare naţionale, organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale : 
Locul I – 1800 de lei
Locul al II-lea – 1400 lei
Locul al III-lea – 1000 lei
Locul al IV-lea (menţiune) 700 lei 
Locul al V-lea – medalii, menţiuni şi premii speciale – 500 lei
 
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi vine ca o expresie a recunoaşterii şi aprecierii performanţei în educaţie, dar şi pentru a motiva obţinerea unor rezultate deosebite în continuare.  
 
Sursa, foto si video:CJ Prahova