IJP  PRAHOVA.MĂSURI DE ORDINE PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ
 Ca de fiecare dată, înainte de o minivacanţă prilejuită de sărbători, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova s-au luat măsuri suplimentare pentru a preveni producerea unor evenimente grave şi pentru a asigura intervenţia rapidă în situaţii de pericol pentru cetăţeni.
Începând de mâine şi până pe 27 decembrie, vor fi mobilizaţi aproximativ 800 de poliţişti prahoveni, majoritari fiind poliţişti de ordine publică, rutieri, investigaţii criminale, dar şi de la arme explozivi şi substanţe periculoase.
În funcţie de efectele fenomenelor meteo, poliţiştii rutieri sunt pregătiţi cu mijloace suplimentare în zonele cu probleme, precum şi în staţiunile şi locurile unde se înregistrează o mare afluenţă de persoane. 
Permiteţi-mi să reiau recomandările pentru cetăţeni pe care le facem de obicei în astfel de situaţii:
Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile de trafic şi la starea vremii. Pentru a evita situaţiile de pericol, recomandăm şoferilor să renunţe la deplasări pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuşi circulă pe rute cu probleme, să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie. 
Centrul Infotrafic al Poliţiei Române va transmite permanent informaţii cu privire la situaţia drumurilor şi va indica rute ocolitoare în cazul restricţionării sau blocării circulaţiei pe anumite sectoare de drum din cauza fenomenelor meteo severe. 
Aproximativ 70 de poliţişti rutieri vor fi în stradă zilnic pentru a veni în ajutorul conducătorilor auto, precum şi pentru fluidizarea circulaţiei, evitarea blocajelor şi prevenirea accidentelor grave. 
Având în vedere că valorile de trafic vor fi crescute în această perioadă, ca în orice minivacanţă, rugăm conducătorii auto să manifeste înţelegere şi mai ales răbdare faţă de ceilalţi participanţi la trafic.
Pentru descurajarea şoferilor care, în ciuda pericolului, vor apăsa prea mult pedala de acceleraţie, echipajele de poliţie rutieră vor acţiona zilnic cu aparate radar.
În aceste zile vor fi vizaţi şi conducătorii auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise, prin urmare, vor fi utilizate aparatele Etilotest, dar şi cele DrugTest. 
Pe perioada minivacanţei, poliţiştii prahoveni vor acţiona în fiecare zi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor. 
Pentru a descuraja comportamentele antisociale, patrulele de ordine publică vor fi prezente mai ales în locurile aglomerate, precum şi în staţiunile turistice şi în localităţile unde se vor organiza evenimente cu public numeros.
În cadrul acţiunii ”Foc de artificii” prin care se verifică legalitatea operaţiunilor cu articole pirotehnice, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova au fost efectuate 23 de controale, fiind confiscate 2.500 de kg de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 90.000 de lei.
Pentru evitarea implicării în evenimente negative privind regimul articolelor pirotehnice, vă recomandăm să cumpăraţi articloe pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate.
La achiziţionarea de articole pirotehnice să verificaţi eticheta. Aceasta trebuie să fie inscripţionată în limba română.
Totodată, foarte important este să sesizaţi poliţia atunci când constataţi că articolelele pirotehnice sunt comercializate în mod ilegal. 
Dacă sunteţi victima unei infracţiuni apelaţi numai la poliţie! Reţineţi cât mai multe date despre locurile şi persoanele pe care le-aţi cunoscut şi veţi face astfel mai uşoară descoperirea infractorilor şi recuperarea bunurilor dumneavoastră.
 
Foto ilustrativ