Activităţi informativ-preventive desfăşurate de poliţiştii prahoveni pentru sărbători în siguranţă
Activităţile din această perioadă ale poliţiştilor de prevenire urmăresc creşterea gradului de siguranţă a populaţiei în raport cu diverse forme de manifestare a infracţionalităţii specifice sărbătorilor de iarnă şi se derulează pe două direcţii de acţiune ce vizează prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală la regimul articolelor pirotehnice. 
Astfel, marti, 20 decembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova, împreună cu poliţiştii Secţiei nr.1 şi nr.4 de Poliţie Ploieşti au organizat  o activitate de informare a cetăţenilor în zona a trei centre comerciale din municipiul Ploieşti. 
Au fost transmise recomandări cu privire la principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea bunurilor personale sau a locuinţei, precum şi informaţii privind achiziţionarea/folosirea de materiale pirotehnice conform legislaţiei. 
 
Pentru prevenirea furturilor vă recomandăm: 
 
- Manifestaţi atenţie asupra banilor sau altor bunuri personale în zonele aglomerate din pieţe, târguri, magazine, gări! 
 
-Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare! 
 
- În magazine evitaţi să lăsaţi genţile sau borsetele nesupravegheate în coşurile de cumpărături! 
 
- Nu lăsaţi în maşină bunuri de valoare! 
 
- Dacă părăsiţi autoturismul, asiguraţi-vă că l-aţi încuiat! 
 
- Nu discutaţi cu persoanele necunoscute despre situaţia dumneavoastră personală, familie, bunuri şi valori deţinute! 
 
- Nu comunicaţi date despre plecările pe perioade lungi de acasă în conversaţiile cu alte persoane sau pe reţele de socializare! 
 
Pentru evitarea implicării în evenimente negative generate de utilizarea articolelor pirotehnice: 
 
-Utilizaţi numai materialele pirotehnice premise de lege! 
 
-Respectaţi instrucţiunile de utilizate şi categoria de utilizator căreia îi sunt adresate articolele pirotehnice!
 
Sursa si foto:IJP Prahova