Poliţiştii prahoveni au scos din trafic 9 conducători auto care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, a substanţelor psihoactive sau nu deţineau permis de conducere
În ultimele 24 de ore poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat acţiunile de verificare şi control al participanţilor la trafic, pentru neregulile constatate fiind întocmite 9 dosare penale.
În funcţie de valoarea indicată de aparatele etilotest( concentraţii alcoolice de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat), în 5 cazuri s-au întocmit dosare penale pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, în două cazuri pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive, iar în două cazuri pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.
Astfel, ieri, 17 decembrie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii staţiunii Sinaia în timp ce se aflau pe raza de competenţă în oraşul Sinaia, la intersecţia străzilor DN1-DN71 au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani din judeţul Dâmboviţa.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot ieri, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni au oprit pentru control un autoturism care circula în mod haotic, iar la volanul acestuia se afla un bărbat de 47 de ani din oraşul Băicoi.
În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul acestuia a fost de 0,71 mgL alcool pur în aerul expirat.
În cursul nopţii, în jurul orei 2.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Râfov din municipiu s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Deplasaţi la faţa locului poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar în cazul unuia dintre conducătorii auto rezultatul aparatului etilotest a indicat valoarea de 0,71 mgL alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto în vârstă de 27 de ani din municipiul Ploieşti a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În jurul orei 23.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani din oraş, care se afla la volanul unui autoturism, constatându-se faptul că acesta emana halenă alcoolică.
 
În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul acestuia a indicat valoarea de 0,83 mgL alcool pur în aerul expirat.
 
În jurul orei 00.30, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Floreşti în timp ce desfăşurau activităţi de poliţie rutieră pe DJ720D în comuna Filipeştii de Târg au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani din comună.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mgL alcool pur în aerul expirat.
În jurul orei 22.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Şoseaua Vestului din municipiu s-au autosesizat cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 23 de ani din municipiul Ploieşti care prezenta un comportament specific consumului de substanţe psihoactive.
În urma testării cu aparatul DrugTest, acesta a indicat o valoare pozitivă la substanţa cannabis.
În cursul dimineţii, în jurul orei 5.00, poliţiştii staţiunii Buşteni în timp ce executau atribuţiile de serviciu pe DN1 au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani din judeţul Dâmboviţa.
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la substanţele cannabis şi metamfetamină.
În ambele cazuri conducătorii auto au fost conduşi la unităţi medicale pentru prelevarea de mostre biologice.
În cursul dimineţii trecute, în jurul orei 8.30, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Drajna în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Starchiojd au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din comună.
Conducătorul auto a prezentat documentele personale, însă permisul de conducere a menţionat că se află la domiciliul său în alt autoturism.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că tânărul figurează cu menţiunea "dreptul de a conduce suspendat".
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
În jurul orei 16.30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Ghighiului, din direcţia Bulevardul Bucureşti către DN1A.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 54 de ani, domiciliat în municipiul Ploieşti.
Întrucât acesta nu a putut prezenta permisul de conducere, poliţiştii au verificat bazele de date şi au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.
 
Şi în acest caz, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ