Depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau cu numerele de înmatriculare expirate
La data de 16 decembrie a.c, în jurul orei 8.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1A au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani din oraşul Breaza.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot ieri, în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Comarnic în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1 km 109+800 m, pe raza oraşului Comarnic au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani din municipiul Bucureşti.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
Şi în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
La data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Blejoi în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Bărcăneşti au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din comună.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că numerele provizorii ale autoturismului figurează ca expirate din luna februarie a anului 2021.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Bărbat depistat în vederea executării pedepsei închisorii
 
La data de 16 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Câmpina pe numele unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din oraşul Băicoi.
Acesta a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, ulterior fiind depus la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, unde a fost încarcerat.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ