Poliţiştii rutieri prahoveni acţionează permanent pentru reducerea numărului de accidente rutiere cu urmări grave
 
În cursul zilei de ieri, 15 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o nouă acţiune pe linie rutieră pe Drumurile Naţionale din judeţ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, de această dată, accentul fiind pus pe combaterea nerespectării dispoziţiilor legale de către pietoni. 
Au fost controlate 130 de autoturisme fiind efectuate 50 de testări cu aparatul etilotest. 
În total, au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, 20 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 conducătorilor auto care transportau marfă, precum şi două în cazul transportului public de persoane. 
De asemenea, pietonilor care au fost depistaţi traversând în mod neregulamentar le-au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, explicându-li-se pericolul la care se expun alegând să acţioneze în acest mod. 
Valoarea totală a sancţiunilor este de 30.000 de lei. 
Totodată au fost reţinute două permise de conducere, 1 pentru neacordare prioritate pietoni şi 1 pentru depăşire neregulamentară. 
Astfel de acţiuni sunt organizate permanent la nivelul judeţului Prahova, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere cu urmări grave. 
Le reamintim conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte regimul legal de viteză, să nu conducă sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, să acorde prioritate de trecere participanţilor la traficul rutier care au acest drept şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier. 
Totodată, pietonilor le recomadăm să respecte prevederile legale privind traversarea părţii carosabile. 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ