Poliţiştii prahoveni au desfasurat  acţiuni de informare a cetăţenilor în centrele comerciale din municipiul Ploieşti
 
La data de 15 decembrie a.c., în intervalul orar 14.00 – 17.00, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti, cei ai Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi şi cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova au desfăşurat activităţi preventive în incinta centrelor comerciale Ploieşti Shopping City, Jumbo şi Auchan. 
 
Astfel, poliţiştii au interacţionat cu peste 300 de persoane care au fost avertizate cu privire la folosirea fără drept a materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă şi la pericolele la care pot fi expuşi prin utilizarea necorespunzătoare a acestora.
 
Cu cetăţenii în vârstă discuţiile s-au concentrat asupra informării privind infracţiunile de furt din locuinţe, prin împrietenire, precum şi prevenirea înşelăciunilor folosind nume sau calităţi mincinoase.
 
Acestora li s-au amintit principalele moduri de operare folosite de infractori, dar şi măsurile de  autoprotecţie pe care trebuie să le adopte.
 
Cetăţenii mai tineri au fost informaţi despre fraudele informatice prin intermediul platformelor electronice de comerţ. S-a insistat pe necesitatea păstrării discreţiei în ceea ce priveşte datele personale, în special cele referitoare la contul bancar şi să manifeste prudenţă maximă în efectuarea cumpărăturilor online.
 
Totodată, pentru prevenirea furturilor din autovehicule, în parcările centrelor comerciale mai sus menţionate, au fost plasate 200 de flyere cu sfaturi preventive, maşinilor care aveau în habitaclu, la vedere, diferite bunuri. 
 
Cu posesorii de autoturisme şi autoutilitare aflaţi în zonă au fost purtate discuţii referitoare la prevenirea infracţiunilor de furt din auto, fiindu-le oferite sfaturi pentru a nu fi victime ale acestei infracţiuni.
 
Sursa:IJP Prahova