IJP PRAHOVA.ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI, ÎN TRAFIC, PENTRU CREŞTEREA GRADULUI DE SIGURANŢĂ RUTIERĂ
 
Ieri, 13 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova şi cei ai Poliţiilor oraşeneşti Boldeşti Scăeni, Plopeni şi Vălenii de Munte au acţionat pe raza oraşului Vălenii de Munte şi a comunelor Drajna, Gura Vitioarei, Măgurele şi Teişani pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în atenţia lor fiind şi nerespectarea regimului legal de viteză. 
În cadrul acţiunii au fost controlate peste 100 de autovehicule, fiind efectuate 50 de testări cu aparatul etilotest. 
În acest context, au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 10.600 de lei, dintre care, cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum şi 12 bicicliştilor. 
Totodată, în unul dintre cazuri a fost retras şi un certificat de înmatriculare. 
De asemenea, tot ieri, poliţişti ai altor structuri de rutieră din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat două acţiuni pe raza municipiului Ploieşti şi pe raza comunei Drăgăneşti, în două intervale orare. 
Astfel, în cele 4 ore în care au acţionat, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier, au controlat aproximativ 70 de autovehicule şi au efectuat 30 de testări cu aparatul etilotest în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului. 
Din cele 30 de sancţiuni aplicate, în valoare totală de 5.500 de lei, jumătate au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
Astfel de acţiuni sunt organizate permanent la nivelul judeţului Prahova, pentru menţinerea unui climat optim de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ. 
Le reamintim conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte regimul legal de viteză, să nu conducă sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, să acorde prioritate de trecere participanţilor la traficul rutier care au acest drept şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier. 
 
 
RESPECTAREA LEGISLAŢIEI RUTIERE POATE SALVA VIEŢI!
Sursa:IJP Prahova