20 de şoferi au rămas fără permis de conducere în urma activităţilor din teren ale poliţiştilor prahoveni, din ultimele 3 zile
În ultimele 3 zile, în mai multe intervale orare, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, au fost organizate mai multe acţiuni pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării legislaţiei în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică. 
 
Acţiunile s-au desfăşurat pe drumurile naţionale din judeţ, în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Buşteni, Slănic, Plopeni, Urlaţi, Vălenii de Munte, precum şi pe raza de competenţă a Secţiilor Rurale de Poliţie Bălţeşti, Drajna şi Valea Călugărescă. 
 
În cadrul acţiunilor au fost controlate peste 680 de autovehicule, iar în vederea combaterii accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influenţa consumului de băuturi alcoolice sau a altor substanţe au fost efectuate peste 430 de testări cu aparatul etilotest. 
 
Totodată, au fost controlate 15 societăţi comerciale şi a fost verificată activitatea a 6 paznici ai unităţilor controlate. 
 
Astfel, au fost aplicate, în total 220 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, 190 conform OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 60 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum şi 30 conform Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 
Pentru neregulile constatate au fost reţinute 20 de permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare. 
 
Valoarea tuturor sancţiunilor este de aproximativ 48.500 de lei. 
 
În ultimele 3 zile, poliţiştii rutieri au constatat 9 infracţiuni. 
 
Precizăm faptul că astfel de acţiuni sunt organizate permanent la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova în vederea menţinerii unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi în vederea prevenirii evenimentelor negative, de orice natură.
 
Sursa:IJP Prahova