Peste 600 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a abaterilor constatate în minivacanţa de 1 Decembrie 2022
În perioada 30 noiembrie - 4 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, fiind instituite filtre rutiere, iar pentru siguranţa traficului rutier au fost amplasate radare pe principalele artere rutiere din judeţ.
Astfel, în cele 50 de acţiuni organizate, poliţiştii rutieri au aplicat 630 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 190.000 de lei.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 32 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic şi au retras 25 de certificate de înmatriculare.
Din cele 32 de permise de conducere reţinute, cele mai multe au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar,  precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
De la începutul minivacanţei, poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor psihoactive, astfel au fost efectuate peste 1.000 de testări cu aparatul eltilotest şi 60 cu aparatul DrugTest.
Totodată, în cadrul acţiunilor zilnice, poliţiştii prahoveni au constatat 13 infracţiuni la regimul rutier.
Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova vor fi prezenţi, în continuare, la datorie pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului rutier pe drumurile publice din judeţ.
Astfel, aceştia recomandă tuturor cetăţenilor să circule preventiv, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi cele rutiere, în special în condiţii de carosabil umed sau de vizibilitate redusă.
 
Sursa:IJP Prahova