Soferi prahoveni depistaţi în trafic de poliţişti conducând fără permis de conducere sau sub influenţa băuturilor alcoolice
În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 07.15, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă, în timp ce desfăşurau activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pe raza comunei Drăgăneşti, au oprit, pentru control, pe DC 82 un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiul Ploieşti. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot ieri, în jurul orei 17:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Comarnic, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza oraşului, au observat circulând pe strada Podul Lung, un ATV, efectuând-i  semnal regulamentar de oprire. 
Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Bucureşti care nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Seara trecută, în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Azuga în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe strada Independenţei, din staţiune. 
La semnalul poliţiştilor, conducătorul autoturismului a redus viteza, însă nu a oprit, intrând în curtea unei clădiri dezafectate. 
La scurt timp, conducătorul auto a fost depistat, şi identificat ca fiind un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Giurgiu. 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative. 
Poliţiştii au solicitat conducătorului auto documentele personale şi pe cele ale autoturismului, însă tânărul nu a putut prezenta permisul de conducere. 
Având în vedere acest aspect, au fost efectuate verificări în bazele de date, stabilindu-se faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ