Prahoveni depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive
La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 19:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Azuga, în timp ce desfăşurau activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe strada Prelungirea Parcului, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din oraş. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
În jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi pe raza municipiului pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv,  au oprit, pentru control, pe strada Grădinari un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Bărcăneşti. 
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.
Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ/news.ro