Judetul Prahova.Infracţiuni la regimul rutier.29-30  noiembrie 2022
La data de 29 noiembrie, în jurul orei 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza de competenţă, au fost sesizaţi despre faptul că pe Drumul Naţional 1 A, în oraş, s-ar fi produs un accident rutier cu pagube materiale. 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat conducătorii autoturismelor implicate, ca fiind doi bărbaţi cu vârstele de 37, respectiv 52 de ani, din comuna Izvoarele, respectiv municipiului Ploieşti. 
Conform procedurii, celor doi conducători auto li s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, în cazul bărbatului de 37 de ani, rezultatul fiind negativ. 
Bărbatul în vârstă de 52 de ani a refuzat testarea cu aparatul etilotest, iar ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice, refuzând şi de această dată. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 1.45, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au observat un autoturism care circula din direcţia Rafinăriei Astra către Bulevardul Bucureşti iar conducătorul auto la vederea autospecialei de poliţie a oprit în dreptul unei unităţi de învăţământ din zonă. 
Conducătorul auto a fost indentificat în persoana unui bărbat în vârstă de 27 de ani din municipiul Ploieşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ