Spaţiu dedicat minorilor consiliaţi de către funcţionarii din cadrul Serviciului Autoritate Tutelară, la Primaria Ploiesti
 
Primăria Municipiului Ploieşti şi Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti au amenajat, la sediul municipalităţii, un spaţiu dedicat minorilor consiliaţi de către funcţionarii din cadrul Serviciului Autoritate Tutelară.
“Camera poveştilor” este un spaţiu special creat, dedicat poveştilor de viaţă ale copiilor, în care minorii ploieşteni, care trec prin experienţa divorţului între părinţi sau a abuzului şi violenţei în familie, sunt invitaţi la o discuţie deschisă, derulată sub îndrumare profesionistă, pentru a se identifica soluţiile adecvate în vederea depăşirii situaţiei de risc în care aceştia se află.
Pragul “Camerei poveştilor” din cadrul sediului Primăriei Municipiului Ploieşti este trecut de către minorii ce trebuie evaluaţi psihologic în cadrul anchetelor sociale sau psihosociale, solicitate de către instanţele judecătoreşti şi birourile notariale.
Astfel, noua camera de evaluare şi consiliere psihologică a copilului a fost organizată în sediul municipalităţii ploieştene (Piaţa Eroilor nr. 1 A - parter) din dorinţa de a se realiza un spaţiu al siguranţei şi încrederii, plin de culoare şi personaje din poveşti, care să permită o deschidere prietenoasă a copiilor în cadrul interviurilor amintite, realizate cu atenţie şi implicare de către personalul specializat din Serviciul Autoritate Tutelară al Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti.
 
Sursa:Primaria Mun.Ploiesti