Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a organizat o activitate socială  la Teatrulul de animaţie pentru copii şi tineret ”Imaginario”
 
 În data de 29 noiembrie 2022 Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a organizat activitatea socială în comunitate, la sediul Teatrului de animaţie pentru copii şi tineret ”Imaginario”, din Ploieşti.
În cadrul întâlnirii, 4 deţinute clasificate în regim deschis au avut posibilitatea de a viziona o piesă de teatru alături de mediul de suport, precum şi de a petrece timp împreună, într-un spaţiu aflat în afara penitenciarului.
Activitatea a fost derulată în colaborare cu Fundaţia Stânca Veacurilor şi cu sprijinul reprezentanţilor Teatrului de animaţie pentru copii şi tineret ”Imaginario.
         Scopul activităţii a fost încurajarea, dezvoltarea, refacerea şi menţinerea legăturii deţinutelor cu familia, iar reîntâlnirea în comunitate a avut un puternic impact emoţional asupra femeilor private de libertate.
Implicarea persoanelor custodiate în activităţi sociale desfăşurate în comunitate contribuie la dezvoltarea relaţiilor sociale cu mediul de suport şi implicit la facilitarea reintegrării în comunitate.
Înscriindu-se în obiectivele prevăzute de Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, evenimentul a vizat îmbunătăţirea relaţiilor persoanelor private cu mediul de sprijin, iar pe de altă parte dezvoltarea şi consolidarea de parteneriate, în vederea facilitării reintegrării sociale a persoanelor care au executat pedepse sau măsuri privative de libertate.
 
Sursa:Comunicat de presa Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou