IJP PRAHOVA. Comunicat privind  informaţiile apărute în spaţiul public in legatura cu un sofer prins beat la Sinaia
 
”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind depistarea la volan, pe Drumul Naţional 1, Sinaia, a unui bărbat în vârstă de 36 de ani având o alcoolemie de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior 0,00 g/l la analizele de sânge, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova este abilitat să comunice următoarele: 
 
La data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 19.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în oraş, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din oraş. 
 
Ulterior, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere faptul că rezultatul a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii au condus bărbatul în cauză la o unitate medicală unde, cu acordul acestuia, i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. 
 
La data de 22 noiembrie a.c., rezultatele analizelor probelor de sânge au indicat 0,00 g/l. 
 
Având în vedere aceste aspecte, dosarul în cauză a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, cu soluţie procedurală.”
 
Foto ilustrativ