IJP PRAHOVA.REZULTATELE ACŢIUNILOR RUTIERE DIN DATA DE 27 NOIEMBRIE
 
La data de 27 noiembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, a oraşelor Breaza şi Plopeni precum şi cei din cadrul Secţiei de poliţie rurală Ciorani au organizat şi desfăşurat mai multe acţiuni, în mai multe intervale orare. 
Zonele vizate au fost drumurile naţionale din judeţ, Municipiul Ploieşti, oraşele Breaza şi Plopeni precum şi mai multe comune de pe raza de competenţă a Secţiilor de Poliţie Rurală Ciorani şi Blejoi.
Astfel, poliţiştii prahoveni au acţionat pe linie rutieră, în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimului legal de viteză, dar şi privind depistarea conducătorilor auto sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Pe parcursul întregii zile au fost controlate peste 400 de autovehicule, fiind efectuate aproximativ 230 de testări cu aparatul etilotest. 
De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea, 40 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Valoarea totală a sancţiunilor este de 53.595 de lei. 
În urma abaterilor săvârşite de conducătorii auto au fost reţinute 7 permise de conducere.
Recomandări privind circulaţia pe drumurile publice:
- în condiţii de trafic aglomerat sau la drum întins, păstraţi o distanţă de siguranţă mai mare faţă de autovehiculul care circulă înaintea dumneavoastră; 
- în funcţie de condiţiile meteo, adaptaţi viteza permanent; 
- respectaţi limitele legale de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora; 
- nu conduceţi autovehiculul, dacă aţi consumat alcool sau substanţe psihoactive.
- nu vă angajaţi în depăşiri riscante; 
- asiguraţi-vă temeinic înainte de orice schimbare a direcţiei de mers.
 
Foto ilustrativ