
Informarea elevilor cu privire la consecinţele unui comportament deviant de la normele de conduită socială reprezintă o acţiune importantă în diminuarea faptelor antisociale din rândul acestora.
În acest context, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, prin biroul Siguranţă Şcolară desfăşoară permanent activităţi preventive în unităţile de învăţământ de pe raza întregului judeţ, discuţiile fiind purtate cu elevii, în funcţie de problematica existentă la nivelul unităţii de învăţământ în cauză.
În vederea combaterii faptelor antisociale în rândul elevilor, săvârşite în incinta unităţilor de învăţământ şi nu numai, în cursul acestei săptămâni, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară, Compartimentului de Analiză şi prevenire a Criminalităţii, precum şi poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova, au trecut pragul a 8 unităţi şcolare din municipiile Ploieşti şi Câmpina.
Unităţile de învăţământ vizate au fost: Liceul Mihai Viteazul Ploieşti, Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza, Grădiniţa Sf. Mina, Şcoala Centrală, Şcoala Gimnazială nr.3, Liceul Tehnologic Constantin Istrati, Liceul Mecanic, precum şi la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina.
În cadrul acţiunilor, au fost abordate subiecte de interes cum ar fi consecinţele portului sau folosirii de obiecte periculoase şi consumul de droguri, pe această temă, poliţiştii exemplificând prin situaţii concrete din munca de poliţie efectele, dar şi consecinţele consumului asupra performanţelor şcolare, vieţii familiale sau sociale, discutându-se totodată şi despre prevederile legislative în materia drogurilor.
Actele de violenţă în şcoală, dar şi în afara ei şi consecinţele acestor acţiuni privind răspunderea penală, a fost o altă temă pe care s-au concentrat discuţiile din acţiunea de azi a poliţiştilor prahoveni.
Cu cei mai mici dintre participanţii la aceste activităţi, preşcolarii, discuţiile s-au concentrat în jurul cunoaşterii şi consolidării principalelor reguli de circulaţie, explicate pe înţelesul lor.
Totodată, cadrele didactice au fost îndrumate să informeze de îndată poliţiştii cu privire la aspectele negative de care iau cunoştinţă, elevi care manifestă un comportament necorspunzător, în vederea luării măsurilor optime pentru prevenirea comiterii unor fapte antisociale.
Nu în ultimul rând, vă recomandăm să nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, aduceţi problema în atenţia profesorilor şi ulterior a Poliţiei.
Sursa:IJP PRAHOVA