Asociaţia Un Strop de Fericire a organizat în Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, 14-20 noiembrie 2022, Săptămâna Antreprenoriatului Pentru Liceeni, ediţia 9

Asociaţia Un Strop de Fericire a organizat în Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, 14-20 noiembrie 2022, Săptămâna Antreprenoriatului Pentru Liceeni, ediţia 9.

Scopul proiectului a fost, ca în fiecare an:

- să pună la dispoziţia tinerilor, elevi de liceu, un cadru nonformal de învăţare şi de lucru în proiecte pe teme de antreprenoriat,

- să îi ajute să dobândească cunoştinţe şi o gândire antreprenorială,

- să îi ajute să dobândească abilităţi de lucru în echipă, gândire creativă, gândire critică şi axată pe rezolvarea problemelor, abilităţi digitale şi de comunicare

- să contribuie la pregătirea tinerilor pentru o piaţa globală a muncii.

Programul săptămanii a inclus următoarele activităţi:

16 noiembrie - Atelier Startup Express, ce înseamnă să fii antreprenor şi cum se realizează un plan de afaceri, alături de Mihaela Bătrînu, consultant pentru afaceri;

17 noiembrie - Concurs de idei de afaceri pentru liceeni, prezintarea ideilor de afaceri în faţa unui juriu format din antreprenori şi specialişti în business;

18 noiembrie - Come visit my company, vizite de studiu in 2 companii, Metigla si Longline Specialty Coffee;

19 noiembrie - Human Library , întâlniri cu invitaţi din domeniul antreprenoriatului

- Năstasoiu Steluţa - District Manager Starbucks AFI Ploiesti

- Ramona Cristache - Director Agenţie Agentia Generali Ploiesti

- Raneti Mihai - CEO şi fondator CyberSwarm, Inc.

La concurs au participat aproximativ 300 de elevi de liceu din Ploieşti, din Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Colegiul National Al.I.Cuza, Colegiul Naţional Ion Luca Caragiale , Liceul Tehnologic UCECOM, Colegiul Naţional Cantacuzino din Sinaia.

Toate activităţile au contribuit la realizarea obiectivului propus, fie că a fost vorba de consolidarea ideii de afaceri şi integrarea ei într-un plan rapid de afaceri, de cunoaşterea unei companii, a modului cum se organizează, sau de cunoaşterea unor informaţii utile pentru a face alegeri personale legate de viitoarea carieră.

Concursul de idei de afaceri pentru liceeni a încununat experienţa săptămânii, 24 de echipe de liceeni prezentându-şi ideile de afaceri in faţa unui juriu de profesionişti, condus chiar de CEO-ul sponsorului principal, compania Metigla.

Ideile prezentate în concurs au fost cât se poate de creative si diverse, bazate pe nevoi reale, de la aplicaţii care să ajute la gestionarea timpul liber, solutii inovatoare pentru reciclare sau de folosire a energiei solare, la experienţe de petrecere a timpului liber, fittnees, educatie sau servicii rent a car pentru tineri de 16 ani.

Participanţii fiecărei echipe şi-au prezentat planul de afaceri şi discursul de vânzări în faţa unui juriu de specialişti, câştigând astfel o perspectivă mai bună despre cum pot transforma ideea într-o afacere reală.

Juriul a fost condus de CEO-ul companiei Metigla, Cristian Mătăşel. Lui i s-a alaturat Mihaela Batranu, consultant de afaceri si manager program Youngpreneur şi Liviu Mistodinis, consultant de afaceri şi cofondator al acestui concurs de idei de afaceri pentru liceeni.

Echipele câştigătoare la concurs

Inovaţie: VADA Enterprise, un concept inovativ de plată în supermarketuri

Colegiul Naţional N. Stanescu Ploieşti - Sima Valentina-Ştefania, Ştefan Diana-Mihaela, Păun George Adrian, Albu Alexandru

Cel mai bun discurs: TEAMSIXTEEN, închirierea maşinilor specifice categoriei B1

Colegiul Naţional Cantacuzino Sinaia - Samson Alexia , Bacescu Dragos , Dascaleanu Bogdan, Bacescu

Eduard

Plan de afaceri: Everlasting, aplicaţie de tip hartă

Colegiul National Nichita Stănescu Ploieşti - Boşcu Daniel, Dinu Thea, Dumitru Teodora, Flintaşu Bogdan

Concept de marketing: Drumul spre success, joc educaţional de tip alegere multiplă,

Colegiul Naţional Mihai Viteazul Ploieşti - Udroiu Teodora, Preda Bianca, Badea Theodor, Beleuz Andrei

Premiul de popularitate, bazat pe votul tuturor echipelor participante, a fost acordat echipei Visions Brew, pentru un concept de abonament lunar pentru iubitorii de lectură şi ceai. Echipa aparţine Colegiului Naţional Mihai Viteazul Ploieşti şi este formată din Ardeleanu Bianca Mihaela, Bega Ilinca, Bucur Mara, Manzala Ana Maria

Compania Metigla a oferit premii câştigătorilor, constând în gadgeturi, şi sansa de a beneficia în vacanţa de vară de un internship, o vizită de studiu prelungită, în această companie.

Activitatea a fost realizata de Asociaţia Un strop de Fercire cu sprijinul partenerilor: Metigla, Afi Ploieşti, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti, profesor Ranenfir Alina. Activitatea este înscrisă în calendarul global al eveniementelor educaţionale de antreprenoriat (www.genglobal.org/concurs-idei-de-afaceri-pentru-liceeni).

Asociaţia Un strop de Fericire este o organizaţie de tineret care facilitează accesul tinerilor la oportunităţi de învăţare, dezvoltare personală şi promovează voluntariatul ca mijloc de schimbare în comunitate.

Misiunea ei este să încurajeze dezvoltarea capacităţii tinerilor de a se implica în viaţa comunităţii. Cu ajutorul tinerilor care frecventează programele noastre, prin proiecte locale şi internaţionale, asociaţia sprijină integrarea socială a tinerilor din mediul defavorizat, organizează evenimente educaţionale şi sportive, campanii de activism civic şi de mediu.

Prin mijloace practice şi metode inovative de educaţie, permitem tinerilor să dobândească competenţe esenţiale, cunoştinţe şi abilităţi, care contribuie la dezvoltarea lor socio-educativă, încurajează participarea activă în societate şi le îmbunătăţeşte perspectivele de admitere la universitate şi de angajare.


Sursa:Comunicat Asociaţia Un strop de Fericire