90 DE CONDUCĂTORI AUTO AU FOST DEPISTAŢI, ÎNCĂLCÂND REGIMUL LEGAL DE VITEZĂ, PE DRUMURILE NAŢIONALE DIN JUDEŢUL PRAHOVA
De cele mai multe ori, viteza la volan scurtează o viaţă, nu o distanţă! Tu alegi!
În zilele de 19, respectiv 20 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri prahoveni au desfăşurat, pe drumurile naţionale din judeţ, acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră prin combaterea utilizării telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”, precum şi pentru nerespectarea limitei legale de viteză.
Acţiunea a avut drept scop reducerea evenimentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului mobil la volan şi de de nerespectarea limitei legale de viteză.
În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002R în valoare totală de 61.500 lei.
Au fost aplicate 90 de sancţiuni pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 7 sancţiuni pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”, precum şi 15 pentru nepurtarea centurii de siguranţă. 
De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii vor continua astfel de activităţi pentru responsabilizarea conducătorilor auto şi informarea participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie, în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră şi reducerea numărului de evenimente rutiere.
 
Sursa:IJP Prahova