Poliţiştii din Prahova au fost  la o grădiniţă şi la o şcoală din  Ploieştiori
 
Vineri, 18 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, prin poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, Biroului Siguranţă Şcolară şi cei  ai Compartimentului de Prevenire şi Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat mai multe activităţi informativ preventive la Grădiniţa cu program Prelungit Ploieştiori, precum şi la Şcoala Gimnazială Radu Tudoran Ploieştiori. 
Poliţiştii au discutat despre importanţa procesului de învăţământ în formarea copiilor şi consecinţele care pot surveni în urma comportamentului şcolar deviant. Principalele teme abordate în cadrul activităţilor au fost protecţia personală a elevilor din învăţământul primar, acasă sau la şcoală precum şi importanţa respectării regulilor pentru a fi în siguranţă. 
Micii şcolari au aflat despre consecinţele încălcării regulilor de comportament, a celor de circulaţie, precum şi ce să facă în situaţia în care se pierd de părinţi, cum să interacţioneze cu persoanele necunoscute, atât în viaţa reală cât şi în mediul virtual.
În săptămâna precedentă, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară au desfăşuart alte 6 activităţi preventive la mai multe licee şi grădiniţe din municipiul Ploieşti, precum şi o grădiniţă din comuna Şotrile. 
Beneficiarii activităţilor au fost peste 400 de elevi şi preşcolari care au interacţionat cu poliţiştii, adresându-le întrebări despre munca de poliţie.
 
Sursa:IPJ Prahova