IPJ PRAHOVA.ACŢIUNE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTI, ÎN TRAFIC PENTRU CREŞTEREA GRADULUI DE SIGURANŢĂ RUTIERĂ
Joii, 17 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au acţionat pe Drumurile Naţionale din judeţ pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere greve, în atenţia lor fiind prevenirea şi combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept. 
 
În cadrul acţiunii au fost controlate peste 175 de autovehicule, fiind efectuate 60 de testări cu aparatul etilotest.
 
În acest context, au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 27.300 de lei, dintre care, 26 au fost aplicate pentru nerespecatrea regimului legal de viteză, iar 4 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept. 
 
Totodată, pentru neregulile constatate au fost reţinute 7 permise de conducere, 4 pentru neacordarea priorităţii de precere pietonilor, precum şi 1 pentru neacorarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept, dar şi un certificat de înmatriculare. 
Astfel de acţiuni sunt organizate permanent la nivelul judeţului Prahova, pentru menţinerea unui climat optim de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ.
 
Le reamintim conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte regimul legal de viteză, să nu conducă sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, să acorde prioritate de trecere participanţilor la traficul rutier care au acest drept şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.
 
Totodată, pietonilor le recomadăm să respecte prevederile legale privind traversarea părţii carosabile.
 
RESPECTAREA LEGISLAŢIEI RUTIERE POATE SALVA VIEŢI!