Poliţiştii prahoveni  au scos din trafic 4 conducători auto care se aflau la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, în urma acţiunilor organizate pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic, au întocmit 4 dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Astfel, în jurul orei 9.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au oprit pe strada Ion Heliade Rădulescu din municipiu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani din comuna Valea Doftanei.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,55 mgL alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În jurul orei 12.30 poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Blejoi au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, care circula pe raza comunei Bucov, în satul Pleaşa.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,55 mgL alcool pur în aerul expirat.
În jurul orei 23.30, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Apostolache au depistat în trafic pe raza comunei Lapoş un conducător auto în vârstă de 40 de ani din municipiul Braşov, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,81 mgL alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
 În cursul nopţii trecute, în jurul orei 2.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că în zona de Nord a municipiului s-ar fi produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Deplasaţi la faţa locului poliţiştii au identificat conducătorul auto, ca fiind un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Brazi.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,63 mgL alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul DrugTest acesta a ieşit pozitiv la substanţa cocaină.
Ulterior tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În autoturismul în cauză a fost identificat şi proprietarul acestuia, în persoana unui tânăr de 20 de ani din municipiul Ploieşti care a declarat faptul că i-ar fi încredinţat autoturismul celuilalt tânăr spre a fi condus.
În toate cele patru cazuri, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Sursa : IJP Prahova
 
Foto ilustrativ