Asociaţia Ateliere Fără Frontiere colectează gratuit, cu ajutorul OMV Petrom, deşeurile electrice şi electronice în patru localităţi din judeţul Prahova
 Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere care organizează, alături de OMV Petrom, o campanie de colectare de deşeuri electrice şi electronice în comunele şi satele din Bărcăneşti, Brazi, Tîrgşoru Vechi şi Tinosu. 
 
Calculatoarele şi laptopurile colectate vor intra într-un proces de recondiţionare şi vor fi donate către şcolile din România aflate în zone defavorizate, iar echipamentele ce nu pot fi recondiţionate vor fi împărţite pe fracţii şi date mai departe către reciclare într-un proces sigur pentru mediu.
 
Ce trebuie să faci?
Dacă ai acasă un aparat vechi pe care nu-l mai foloseşti, sună la numărul de telefon 0771.255.127 sau scrie un email la adresa colectare@atelierefarafrontiere.ro pentru a programa o colectare gratuită direct de la domiciliu.
 
Ateliere Fără Frontiere este un colector autorizat ce poate ridica orice dispozitiv care se conectează la o priză sau care funcţionează pe bază de baterie.
 
Ce se întâmplă cu dispozitivele colectate?
● Calculatoarele şi laptopurile colectate vor intra într-un proces de recondiţionare şi vor fi donate către şcolile din România aflate în zone defavorizate
 
● Echipamentele ce nu pot fi recondiţionate vor fi împărţite pe fracţii şi date mai departe către reciclare într-un proces sigur pentru mediu
 
Cine se va ocupa de procesul de recondiţionare?
La fiecare proces din cadrul campaniei vor participa angajaţii Ateliere Fără Frontiere care provin din medii vulnerabile şi care au oportunitatea prin programul de inserţie socio-profesională să aibă o stabilitate la locul de muncă şi în viaţa personală.
 
Orice echipament colectat de către Ateliere Fără Frontiere reprezintă o şansă în plus pentru angajaţii din program să deprindă abilităţi de muncă pentru viitor.
 
Campania de colectare face parte din proiectul „Împreună pentru comunităţi eco-sociale”, implementată de Ateliere Fără Frontiere cu sprijinul OMV Petrom pentru a susţine dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor din judeţul Prahova.
 
Sursa:Comunicat Asociaţia Ateliere Fără Frontiere