Elevii ploieşteni din clasele pregătitoare vor primi ,,Cutia Şcolarului”
Primăria Municipiului Ploieşti va distribui, începând cu această lună, 1824 de pachete cu rechizite destinate copiilor din clasa 0 – pregătitoare, în concordanţă cu prevederile Hotărârii nr. 479/11.10.2022 a Consiliului Local Ploieşti privind acordarea pentru anul şcolar 2022 – 2023 a pachetului cu rechizite „Cutia Şcolarului”
Proiectul ,,Cutia Şcolarului” a fost iniţiat, recent, de municipalitatea ploieşteană din dorinţa de a veni în sprijinul bobocilor din învăţământul primar, cu un set de rechizite şcolare gratuite, asamblate într-un pachet atractiv, atât pentru fetiţe cât şi pentru băieţei, care să fie utilizate cu interes de către micii elevi la activităţile din clasa 0.
Reamintim în acest context că, administraţia publică ploieşteană derulează un program similar, cu tradiţie în oraşul nostru – Primul ghiozdan –, prin intermediul căruia mii de copii ploieşteni, care au frecventat clasa I, au beneficiat, în ultimii 10 ani, de rechizite şcolare gratuite şi ghiozdane cu un design modern şi plăcut, menite să le ofere un imbold de bucurie pe drumul cunoaşterii.
Noul proiect al Primăriei Municipiului Ploieşti, ,,Cutia Şcolarului” a fost gândit din aceleaşi perspective, respectiv de a se acorda o facilitate concretă elevilor din învăţământul primar şi de a se combate abandonul şcolar timpuriu.
,,Cutia Şcolarului” reprezintă, aşadar, un dar plin de culoare şi de multiple instrumente şcolare folositoare micilor elevi ploieşteni, după cum urmează:
Caiet de lucru – Matematică;
Caiet de lucru – Limba română;
Set carioci;
Pahar pictură din material plastic;
Caiet tip I, A5 – 2 buc;
Caiet matematică, A5 – 2 buc;
Hârtie glasată – 6 culori;
Set de scris – 4 piese;
Stilou cu 2 rezerve;
Acuarele – 12 culori;
Caiet de lucru exerciţii grafice;
Set creioane colorate;
Caiet de lucru - Dezvoltare personală;
Mapă plastic cu buton, A4;
Set etichete şcolare;
Bloc desen, A4.
Contractul de furnizare a produselor incluse în acest program al administraţiei publice ploieştene, pentru anul şcolar în curs, a fost încheiat de către Primăria Municipiului Ploieşti cu S.C. GRUP EDITORIAL LITERA S.R.L. Valoarea acestui contract este de 134.976,00 lei, fără T.V.A.
 
Sursa:Primaria Ploiesti