Drumurile publice din  Câmpina, în atenţia poliţiştilor rutieri prahoveni
La data de 9 noiembrie a.c., în intervalul orar 6.00-9.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au desfăşurat o acţiune pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, dar şi în vederea identificării conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv. 
Acţiunea s-a desfăşurat în municipiul Câmpina dar şi în mediul rural, în localităţile Floreşti, Filipeştii de Pădure, Brebu şi Telega.
În acest context, poliţiştii au controlat 140 de autovehicule, efectuând 119 de testări cu aparatul etilotest, dar şi 5 cu aparatul DrugTest.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.395 de lei.
Totodată, au fost reţinute 3 permise de conducere( pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice) şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost constatate 2 infracţiuni pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Exemple: 
1.Un bărbat în vârstă de 44 de ani a condus o autoutilitară pe DJ101I în comuna Filipeştii de Pădure, sat Minieri în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
2.Un bărbat în vârstă de 54 de ani a condus un autoturism, pe strada Voila din Municipiul Câmpina, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicand o valoare de  0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ambii conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii rutieri prahoveni sunt în permanenţă pe drumurile publice din judeţ pentru identificarea participanţilor la traficul rutier care încalcă normele în vigoare şi care pun în pericol, prin acţiunile lor siguranţa celorlalţi.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto:Campina TV