“Lecţii de viaţă ”, dezbatere la Penitenciarul Ploiesti
În data de  9 noiembrie 2022,  un grup format  din  douăzeci  de elevi  de  la Liceul  “Carol I ” Plopeni, judeţul Prahova, împreună cu d-na profesoară  Păcurar Gabriela Mihaela a participat la dezbaterea intitulată “Lecţii de viaţă”, iniţiată şi organizată de personalul Serviciului de Educaţie  şi  Asistenţă  Psihosocială, cu sprijinul sectorului Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar.
           Cu această ocazie, liceenii prezenţi au interacţionat cu cinci persoane private de libertate clasificate în regim semideschis şi  cu personalul din sectorul educaţie.
           Temele abordate au vizat, în principal, fapte ce pot fi săvârşite  în şcoli sau în legătură cu şcoala, dar şi în afara instituţiei de învăţământ, atunci când aceştia se află în timpul liber, precum şi  aspecte legate de infracţiunile  prevăzute de Codul Penal.
Scopul activităţii l-a reprezentant evidenţierea funcţiei educative a sistemului penitenciar prin implicarea în acţiuni de prevenire a delicvenţei juvenile şi a apariţiei atitudinilor antisociale în rândul adolescenţilor.
Sursa:Comunicat Penitenciarul Ploiesti