ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR .4 noiembrie 2022
La data de 4 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier, cei din cadrul Poliţiilor municipiilor Ploieşti şi Câmpina, dar şi cei ai Poliţiilor oraşelor Plopeni şi Slănic, au organizat şi desfăşurat 10 acţiuni, pe mai multe linii de activitate.
 
Astfel, în intervalele orare 7.30-8.30, respectiv 16.30-17.30, poliţiştii din cadrul Poliţiilor oraşelor Plopeni şi Slănic au desfăşurat două actiuni de tip BLITZ pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică dar şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
În intervalele orare 10.00-12.00, respectiv 16.00-18.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au desfăşurat două acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi prevenirea infracţionalităţii stradale.
 
Şi poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au desfăşurat două acţiuni de tip BLITZ în intervalele orare 10.00-12.00 şi 14.00-16.00, pentru creşterea gradului de disciplină rutieră cu precădere pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi a cauzelor generatoare de accidente rutiere.
 
Între orele 16.30-18.30, poliţiştii Secţiilor nr.1 şi 2 de poliţie  Ploieşti dar şi cei ai Biroului Rutier Ploieşti au desfăşurat o acţiune în zonele cartierului Radu de la Afumaţi şi în zonele parcurilor Mihai Viteazu, Toma Socolescu şi Nichita Stănescu, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale.
 
De asemenea, pe parcursul a două ore, între 19.00-21.00, poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti au desfăşurat o acţiune în zona Sălii Sporturilor Olimpia, a zonelor Cioceanu şi 9 Mai, în vederea prevenirii fenomenelor infracţionale, dar şi în scopul prevenirii victimizării minorilor.
 
Şi poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune pe DN1 E60, zona Km.53, pe raza localităţii Bărcăneşti, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
În cadrul celor 10  acţiuni, au fost legitimate 560 de persoane şi au fost controlate 15 societăţi comerciale, dar şi 10 unităţi de învăţământ.
 
Astfel, cu ocazia controalelor în trafic, pe parcursul întregii zile, au fost controlate 445 de autovehicule, fiind efectuate 130 de testări cu aparatul etilotest. 
 
Pentru neregulile constatate au fost aplicate, în total 175 de sancţiuni contravenţionale.
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de 62.255 de lei.
 
Totodată, au fost reţinute două permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ