ACTIVITĂŢI EDUCATIV-PREVENTIVE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
Vineri, 4 noiembrie a.c., poliţişti ai Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, cu sprijinul poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova au desfăşurat activităţi de educaţie rutieră şi de prevenire a victimizării minorilor în cadrul Şcolii Gimnaziale Elena Doamna, din municipiul Ploieşti, la care au participat 200 de elevi.
 
Tot ieri, şi poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au desfăşurat o activitate de educaţie rutieră în cadrul Grădiniţei nr.5-6 Iulia Haşdeu, din municipiul Câmpina, la care au participat 40 de preşcolari.
Poliţiştii le-au prezentat celor mici regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.
Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar şi să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.
Totodată, aceştia au învăţat semnificaţia indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal şi semnificaţia culorilor semaforului.
Micuţii au fost foarte receptivi şi activi în cadrul lecţiilor predate de poliţişti.
Şi poliţiştii Poliţiei Oraşului Buşteni s-au aflat în mijlocul copiilor, din cadrul Şcolilor Gimnaziale Nestor Ureche şi Regina Elisabeta.
Astfel, poliţiştii Poliţiei Oraşului Buşteni au desfăşurat activităţi informativ-preventive la cele două şcoli, la care au participat 61 de elevi, iar scopul principal al activităţii a fost conştientizarea importanţei adoptării unei conduite preventive, prin care se poate evita riscul de a fi victimă, dar şi de a fi în postura de a săvârşi fapte care contravin legii, de natură contravenţională sau penală. 
Una dintre temele discutate cu elevii a fost prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă. Astfel, prin exemple concrete, elevilor le-au fost transmise recomandări şi soluţii nonviolente la rezolvarea unor situaţii de violenţă în care pot fi implicaţi. 
De asemenea, le-au fost prezentate teme privind prevenirea consumului de droguri, bullying/cyberbullying, respectarea regimului circulaţiei rutiere sau utilizarea internetului în siguranţă.
 
Sursa:IJP Prahova