„Caravana de servicii medicale“ salvează vieţi! Peste 100 de pacienţi, investigaţi gratuit, la Predeal Sărari
 
Un pacient a ajuns de urgenţă pentru investigaţii amănunţite la un spital din Bucureşti, alţi doi cu cancer bazocelular vor fi preluaţi de Fundaţia pentru Sănătatea Pielii şi vor beneficia de intervenţie chirurgicală gratuită, în timp ce mai multe persoane aşteaptă să fie internate de clinici de oftalomologie pentru investigaţii amănunţie şi/sau operaţii. Toate acestea sunt măsuri de urgenţă care au fost luate în urma analizelor şi controalelor de specialitate făcute în comuna Predeal Sărarari, în intervalul 22-29 octombrie, în cadrul Caravanei de servicii medicale, un proiect al Consiliului Judeţean Prahova, finanţat de OMV Petrom şi realizat în parteneriat cu Asociaţia Medcorp. 
În primă fază, au fost prelevate probe pentru analize de la 105 săteni. La sfârşitul lui octombrie, echipele de specialişti au revenit pentru efectuarea controalelor medicale complexe, realizând: 
100 EKG-uri
100 examene clinice generale 
60 examinări ecografice (ecografie abdominală, tiroidiană, cardiacă)
74 consulturi de medicină internă
30 consulturi cardiologice
60 consulturi oftalmologice
25 consulturi dermatologice
Dintre pacienţii investigaţi, 22 au avut nevoie de analize suplimentare, fiind efectuate la faţa locului profilul biochimic extins şi hemoglobina glicozilată.
„Caravana de servicii medicale“ are următoare oprire la Şirna.
 
Sursa:CJ Prahova