Politistii prahoveni s-au întâlnit cu 135 de micuţi din cadrul  Şcolii Primare
EDUCAŢIA RUTIERĂ, O COMPONENTĂ IMPORTANTĂ PENTRU SIGURANŢA COPIILOR
Reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora reprezintă una dintre priorităţile poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.
Cei mai tineri dintre participanţii la trafic sunt şi cei care, de multe ori, pot fi implicaţi în accidente rutiere, fie pe fondul neatenţiei manifestate în trafic, fie din cauza necunoaşterii regulilor de circulaţie pe drumurile publice.
Pentru a preveni astfel de situaţii, ieri, 31 octombrie a.c., colegii noştri de la Biroul Rutier, Biroul Siguranţă Şcolară dar şi cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au întâlnit cu 135 de micuţi din cadrul  Şcolii Primare "Angels" din Păuleşti, unde au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, de educaţie rutieră.
Cu ajutorul laboratorului mobil de educaţie rutieră, copiii prezenţi au fost învăţaţi cum să circule în siguranţă ca pietoni, care este locul lor în autoturism şi cum trebuie să fie asiguraţi în acesta, dar şi cum şi unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta. 
Indiferent de vârsta participanţilor la trafic, regulile rutiere trebuie cunoscute şi respectate întotdeauna, cu responsabilitate. Acest lucru poate face diferenţa în cazul unui eveniment rutier, salvând vieţi.
Micii pietoni au fost încântaţi de cele prezentate, totodată exprimându-şi dorinţa ca şi pe viitor să mai participe la astfel de activităţi alături de poliţişti.
 
Sursa:IJP Prahova