DGASPC Prahova.18 Octombrie – Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane
 
Începând cu anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.
În scopul conştientizării şi prevenirii traficului de persoane, în unităţile de asistenţă socială din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova au avut loc dezbateri, jocuri de rol şi au fost distribuite materiale informative, iar în cadrul C.R.R.N.P.A.H. Urlaţi şi C.Ab.R.P.A.D. Filipeştii de Târg beneficiarii au participat la flashmob-uri tematice.
De asemenea, pentru a marca această zi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, prin intermediul Complexului de Servicii Comunitare ”Echilibru” Ploieşti organizează în data de 26 octombrie 2022 evenimentul sugestiv intitulat ”Deciziile tale – Responsabilitatea ta”.
Evenimentul organizat sub forma unui workshop se desfăşoară în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploieşti şi cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova şi cu sprijinul oferit de reprezentanţii comunităţii locale din comuna Brazi. Prin această acţiune se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare şi informare cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane.
În cadrul workshopului la care vor participa aproximativ 40 de tineri aflaţi în serviciile rezidenţiale şi în sistemul de asistenţă maternală, care sunt incluşi în Programul de Viaţă Independentă, vor fi dezbătute teme de interes privind:
Traficul de persoane
Consumul şi traficul de droguri şi de substanţe interzise
Alegerile asumate şi responsabile.
În cea de a doua parte a evenimentului tinerii vor participa activ la temele abordate prin mijloace artistice, teatru de improvizaţie şi direct prin exprimarea feedbackului.
 
Sursa:Comunicat de presa DGASPC Prahova
Foto ilustrativ/DGASPC Prahova