Prahova.Soferi depistaţi la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice sau nu aveau permis de conducere
La data de 22 octombrie s.c., în jurul orei 17:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte - Compartimentul Rutier în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DJ102B la km 12+600m, au înregistrat cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 79km/h ( +29km/h).
 
Poliţiştii rutieri au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 62 de ani, din comuna Poseşti.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În jurul aceleiaşi ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, în localitatea Zalhanaua un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Brazi.
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
 
După aproximativ o oră, tot poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1 în localitatea Comarnic au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiul Bucureşti.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
 
În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sambata noapte, în jurul orei 00.30, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfăşurau activităţi pe DN1, în localitatea Potigrafu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de o femeie în vârstă de 36 de ani, din comuna Ciolpani, judeţul Ilfov.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că aceasta nu posedă permis pentru nicio categorie de autovehicule.
De asemenea, a fost identificat pasagerul dreapta şi anume propietarul autoturismului în cauză, pe care i l-ar fi încredinţat deşi avea cunoştinţă că femeia nu posedă permis de conducere.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu posedă permis de conducere.
 
Tot în jurul acelaşi ore, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN1B, în oraşul Mizil, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Boldeşti Grădiştea.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis pentru nicio categorie de autovehicule.
În momentul opririi, în autoturism se mai afla propietarul acestuia, care deşi avea cunoştinţă că tânărul aflat la volan nu avea permis de conducere, i-ar fi încredinţat autoturismul pentru a conduce pe drumurile publice.
Şi în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi încredinţare.
 
Sursă:IJP  Prahova
 
Foto ilustrativ