Joi, politistii prahoveni au organizat şi desfăşurat 6 acţiuni, pe mai multe linii de activitate
La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciilor Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, Ordine Publică şi Rutier, Poliţiei municipiului Ploieşti, precum şi cei din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, au organizat şi desfăşurat 6 acţiuni, pe mai multe linii de activitate.
Astfel, în intervalul orar 9.00-11.00, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au desfăşurat o acţiune pentru creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în stradă şi combaterea nerespectării dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept.
 
Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat în vederea depistării persoanelor care nu respectă prevederile legale privind regimul armelor şi muniţiilor, defăşurând activităţi de control pe raza comunelor Gura Vadului, Ceptura şi Fântânele.
De asemenea, în noaptea de 19 spre 20 octombrie, în intervalul orar 02.00 - 04.00, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat o activitate în vederea identificării şi sancţionării personalului de pază care nu-şi îndeplineşte atribuţiunile de serviciu ori le îndeplineşte în mod defectuos.
 
În intervalul orar 11.00-13.00, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au organizat o acţiune pe raza de competenţă a Poliţiei oraşului Mizil şi posturilor de poliţie arondate, având drept scop prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional privind transportul ilegal de material lemnos, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.
 
Şi poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune pe drumurile naţionale din judeţ, privind legalitatea desfăşurării transportului rutier public de marfă şi persoane.
În intervalul orar 13:00-16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au organizat şi desfăşurat o acţiune de tip BLITZ pe raza oraşului pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
 În cadrul celor 6 acţiuni, au fost legitimate 590 de persoane, fiind verificată activitatea desfăşurată de 16 societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova. 
Astfel, cu ocazia controalelor în trafic, pe parcursul întregii zile, au fost controlate aproximativ 500 de autovehicule, fiind efectuate 117 testări cu aparatul etilotest. 
Pentru neregulile constatate au fost aplicate, în total 193 de sancţiuni contravenţionale, fiind înregistrate 3 infracţiuni. 
În acest context au fost reţinute 14 permise de conducere, 4 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept, 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 1 la regimul vitezei, precum şi 1 pentru nerespectarea semnificaţiei culorilor semaforului electric.
De asemenea, au fost retrase şi 6 certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 49.000 de lei. 
 
Exemple semnificative:
 
Cu ocazia controalelor efectuate de poliţiştii Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în cazul a 4 obiective de pază de pe raza de competenţă a secţiei urbane, poliţiştii au identificat 4 agenţi de pază care nu au asigurat paza bunurilor aflate în obiectiv, fiind găsite nereguli.
 
În toate cele 4 cazuri, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr.333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
 
La data de 20 octombrie a.c., în  jurul orei 13:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă a oraşului, au oprit, pentru control, pe DJ 102 K, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din oraş. 
 
Cu ocazia verificării documentelor solicitate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în urma controlului efectuat la domiciliul unui bărbat din comuna Lipăneşti, au constatat faptul că acesta deţinea la domiciliu, fără drept, o armă letală.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ