ACŢIUNILE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI CONTINUĂ. Au fost aplicate 95 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 25000 lei
La data de 19 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiilor municipale Ploieşti şi Câmpina, precum şi cei ai Serviciului Rutier Prahova, au organizat şi desfăşurat 4 acţiuni, pe mai multe linii de activitate, pe raza judeţului.
 
Obiectivele acţiunilor au fost combaterea nerespectării dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept, reducerea riscului rutier în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, precum şi descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal.
 
Astfel, au fost legitimate 280 de persoane, iar pe linie rutieră, poliţiştii au controlat 220 de autovehicule, efectuând în total 54 de testări cu aparatul etilotest.
 
În cadrul acţiunilor au fost aplicate 95 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.835 de lei.
 
Totodată, conform Legii nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale cu ocazia constatării unor fapte de această natură.
 
Pentru neregulile constatate au fost reţinute 6 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare a fost retras
 
Poliţiştii prahoveni desfăşoară permanent acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii tuturor faptelor de natură penală sau contravenţională.
 
Sursa:IPJ Prahova