190 de copii din cadrul Grădiniţei cu program prelungit Crai Nou din municipiul Ploieşti au primit vizita politistilor prahoveni
HAI LA DRUM, MICI PIETONI! EDUCŢIE PENTRU VIAŢĂ!
 
Fiecare copil are nevoie de modalităţi de a învăţa şi de distracţie în faza iniţială a educaţiei care este preşcolară. De fapt, gradiniţa este faza în care copiii învaţă multe din lecţiile de bază importante în viaţă.
 
Astfel, la data de 19 octombrie a.c., prin crearea de scenarii de joacă şi prin interpretarea diverselor roluri, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară au interacţionat cu 190 de copii din cadrul Grădiniţei cu program prelungit Crai Nou din municipiul Ploieşti.
 
Indiferent de varstă, regulile referitoare la traficul pe drumurile publice impuse de societate pietonilor şi vehiculelor trebuie cunoscute şi respectate cu consecvenţă şi responsabilitate.
 
Educaţia rutieră trebuie implementă în educaţia preşcolarilor în scopul dezvoltării la copil a capacităţilor de înţelegere, de formarea unor deprinderi practice şi a unor abilităţi specifice percepţiei traficului rutier, a simţurilor orientării şi concentrării, a capacităţii de a lua repede decizii corecte. 
 
În cadrul activităţii, preşcolarii au înţeles faptul că accidentele sunt periculoase,  că vehiculele contribuie la pericolul sau siguranţa în trafic (vehicule mari, vehicule vechi care se strică, vehicule care circulă cu mare viteză), au rememorat luminile semaforului şi au fost îndrumaţi cum să se comportamente precaut pe stradă, să se oprească, să se uite în diferite direcţii, să asculte zgomote, să înţeleagă la ce fac ele referire .
 
Siguranţa copiilor constituie una dintre priorităţile poliţiştilor Biroului de Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova!
 
Sursa:IJP Prahova