Sute de prahoveni din mediul rural vor beneficia şi în toamna aceasta de analize şi consultaţii medicale gratuite
Caravana de servicii medicale, un proiect al Consiliului Judeţean Prahova, finanţat de OMV Petrom, ajunge şi în comunele Cărbuneşti, Predeal Sărari şi Şirna
 
Starea de sănătate a locuitorilor din Prahova, prevenţia bolilor şi identificarea încă  din primele stadii a unor afecţiuni grave constituie una dintre priorităţile conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Prahova. Un proiect în acest sens, derulat cu mare succes în comunităţile rurale, este „Caravana de servicii medicale“, realizat în parteneriat cu OMV Petrom şi Asociaţia Medcorp. 
După analizele şi consultaţiile acordate gratuit în comunele Salcia si Gura Vadului, în această toamna vine rândul şi localnicilor din Cărbuneşti, Predeal Sărari şi Şirna să beneficieze de astfel de servicii.
În această perioada, Caravana este în derulare la Cărbuneşti, unde au fost deja recoltate analizele pentru aproximativ 100 de persoane, urmând ca la sfârşitul săptămânii să fie acordate şi consulaţiile de specialitate (cardiologie, medicină internă, oftalmologie, dermatologie şi imagistică medicală).    
 
În comuna Predeal Sărari, Caravana de servicii medicale va ajunge în intervalul 22-29 octombrie, iar la Şina, în perioada 5-12 noiembrie. 
 
Proiectul îşi propune sa vina în întâmpinarea populaţiei din mediul rural, defavorizată din punct de vedere financiar sau al accesului la servicii sanitare.
 
Anul acesta, aproximativ 200 de localnici din comunele Salcia şi Gura Vadului au fost evaluaţi în cadrul proiectului amintit. 
Acţiunile vor continua şi în 2023 în alte comune din Prahova. În paralel, se va desfăşura un program de verificare telefonică a pacienţilor care au beneficiat de program, cu scopul de a le monitoriza starea de sănătate şi modul în care s-au conformat recomandărilor specialiştilor.
 
Sursa:Comunicat C.J. Prahova