Poliţia şi penitenciarele ies în stradă. Ne aflăm în faţa celei mai mari crize economice şi sociale din ultimele decenii
Poliţia şi penitenciarele ies în stradă. Ne aflăm în faţa celei mai mari crize economice şi sociale din ultimele decenii.
 
Poliţia, penitenciarele şi militarii rezervişti se alătură protestului din faţa Guvernului României organizat de C.N.S. Cartel ALFA, în data de 20.10.2022, de la ora 11:30.
 
Poliţiştii de penitenciare şi poliţiştii reprezentaţi de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), respectiv Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) se alătură protestelor organizate de Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA, în data de 20.10.2022, începând cu ora 11:30, în faţa Guvernului României.
 
România se află în faţa celei mai mari crize economice şi sociale din ultimele decenii, care se agravează cu rapiditate în lipsa unor soluţii adecvate ale decidenţilor politici. Preţurile la alimente şi la bunurile de bază au explodat, în timp ce veniturile românilor au rămas pe loc. Rata inflaţiei a ajuns la două cifre şi prevesteşte: falimente în lanţ, creşterea şomajului şi prăbuşirea puterii de cumpărare a românilor, cu efecte catastrofale asupra calităţii vieţii profesionale şi personale a angajaţilor instituţiilor de forţă ale statului, dar şi a lucrătorilor din mediul privat. Norma de hrană şi norma de echipare ale angajaţilor din familia ocupaţională apărare, ordine publică şi securitate naţională au rămas la valoarea anului 2009, iar salarizarea s-a blocat la nivelul anului 2020, cu mici creşteri în vara acestui an, care nu acoperă nici măcar inflaţia. Lăsaţi la coada interesului politicienilor, poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare supravieţuiesc, nu trăiesc.
 
Sărăcirea poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare conduce inevitabil la scăderea rolului fundamental al instituţiilor de forţă şi apărare de a menţine securitatea României şi siguranţa cetăţenilor împovăraţi de taxe şi preţuri alarmant de crescute şi maximizează riscul apariţiei corupţiei în rândul oamenilor legii, preocupaţi mai mult de menţinerea unui nivel de viaţă “de supravieţuire”, decât de îmbunătăţirea activităţii profesionale.
 
Politicienii se duelează în replici de suburbie în Parlament, minimizând solemnitatea celei dintâi instituţii fundamentale a României, în loc să-şi canalizeze energia către găsirea unor soluţii care să îndrepte ţara în direcţia opusă falimentului care bate în uşa românilor, sub privirile neputincioase ale acestora. 
 
Dialogul social dintre decidenţii politici şi organizaţiile sindicale a devenit formal, iar problemele din poliţie, armată şi penitenciare sufocă progresul şi eficienţa acestor instituţii. “Orbirea” societăţii civile, care nu mai uzează de instrumentul protestului, descalifică valorile democraţiei şi-i face pe cetăţeni complice la ruinarea României. Poliţiştii, militarii rezervişti şi poliţiştii de penitenciare îi invită pe toţi românii să li se alăture la protestul din faţa Guvernului României, în data de 20.10.2022, începând cu ora 11:30.
 
Sursa:Comunicat Federaţia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor