Activitatea de ecologizare de pe raza localităţilor, Valea Doftanei şi Telega. Comunicat ANCBP Filiala Prahova -ANCBP România
 
”ANCBP Filiala Prahova împreună cu ANCBP România mulţumeşte tuturor participanţilor la activitatea de ecologizare de pe raza localităţilor, Valea Doftanei şi Telega. În acest proiect sau implicat :
Ursus Breweries,
Sandvişuri Reci şi Calde,
Nicolae Travel,
Liceul A.I.Cuza-Ploieşti,
Liceul Nichita Stănescu -Ploieşti,
Asociaţia Simbio-Prahova,
Let's do it-Prahova,
Politia Locala Telega şi Valea Doftanei,
Primaria Telega şi Valea Doftanei,
Voluntarii din Telega şi Valea Doftanei .
RESPECT TUTUROR.”
 
 
În data de 15.10.2022, Asociaţia Naţională de Combatere a Braconajului şi Poluării (ANCBP) a derulat un proiect de ecologizare a râului Doftana pe raza localităţilor Valea Doftanei şi Telega cu participarea a 300 de voluntari, în cadrul campaniei naţionale „Râuri de Cristal”. Cu aceasta ocazie au fost strânşi peste 500 de saci de deşeuri de pe malurile râului Doftana, pe o lungime de aproximativ 28 de km. O parte a deşeurilor au fost predate cu ajutorul celor de Ursus Breweries către un centru de reciclare.
Mulţumim pentru participare voluntarilor din cadrul companiei Ursus Breweries, Liceului A.I. Cuza – Ploieşti, Liceului Nichita Stănescu – Ploieşti, Asociaţiei ”Simbio”, ”Let’s do it – Prahova”, Administraţiei Bazinale de Ape Buzău-Ialomiţa, Primăriei Valea Doftanei, Primăriei Telega, ANCBP Filiala Timiş, ANCBP Filiala Braşov, ANCBP Filiala Tulcea, ANCBP Filiala Bucureşti-Ilfov, ANCBP Filiala Giurgiu, ANCBP Filiala Dâmboviţa, ANCBP Filiala Brăila, ANCBP Filiala Bihor şi desigur, organizatorii acţiunii din cadrul ANCBP Filiala Prahova. De asemenea, mulţumim pentru sprijinul acordat organizării acţiunii societăţii Ursus Breweries, Primăria Valea Doftanei şi Primăria Telega.
Am rămas plăcut surprinşi de buna organizare a primăriilor locale precum şi a celor de la Apele Române privind gestionarea zonelor cu potenţiale deşeuri aruncate în natură, cantitatea de deşeuri găsită pe uniatatea de suprafaţă fiind mult mai mică decât media naţională întâlnită în alte locuri din ţară, motiv pentru care merită din plin felicitările noastre.
Campania naţională ”Râuri de Cristal” va continua până la atingerea suprafeţei propuse de 1000 de km de maluri de ape ecologizate, fără finanţări publice, până în acest moment la nivel naţional au fost ecologizaţi 268 km de maluri de ape.