IJP PRAHOVA-acţiune informativ- preventivă.INVITAŢIE LA CAFEA-INVITAŢIE LA CUNOAŞTEREA RISCURILOR CONSUMULUI DE DROGURI
Cu toţii cunoaştem care este vârsta curiozităţii de a experimenta tot ce ne iese în cale, şi anume vârsta adolescenţei. Totuşi, sunt lucruri pe care nu ar trebui să le cunoaştem niciodată. 
Marti, 17 octombrie, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova, împreună cu un poliţiţist din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au organizat şi desfăşurat o acţiune informativ- preventivă, în care le-au vorbit mai multor adolescenţi despre droguri şi despre consecinţele consumului acestor substanţe.
Celor 45 de elevi ai unui liceu din municipiul Ploieşti le-au fost aduse în atenţie cazuri concrete cu care poliţiştii se confruntă când vine vorba de consumul de substanţe psihoactive, preponderent în rândul tinerilor. 
Prin materiale video, acestora le-au fost prezentate comportamente ale oamenilor dependenţi de droguri.
Sperăm că în urma acestei activităţi, tinerii au înţeles faptul că a consuma droguri produce consecinţe asupra performanţelor şcolare, vieţii familiale sau sociale, şi, nu în ultimul rând, treptat, duce la distrugerea propriului organism.
A fi informat, este calea cea mai sigură pentru a nu deveni o victimă a consumului de droguri.
 
Foto-video:IJP Prahova