A.N.I.T.P.Campania ,,Săptămâna prevenirii traficului de persoane” 16-22 octombrie 2022

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) şi partenerii săi organizează în perioada 16 – 22 octombrie a.c., o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

În acest sens, prin intermediul Centrelor Regionale ale A.N.I.T.P. vor fi desfăşurate o serie de acţiuni la nivel national, dintre care menţionăm: întâlniri cu publicul în punctele de trecere a frontierei, în unităţile de învăţământ, în comunităţile defavorizate, întâlniri de lucru cu specialişti şi parteneri instituţionali şi organizaţionali, dezbateri pe tema traficului de persoane, flashmob-uri. Acţiunile sunt menite să contribuie la informarea şi sensibilizarea publicului larg, dar în mod special al categoriilor vulnerabile cu privire la fenomenul traficului de persoane.

Activităţile vor debuta duminică, 16 octombrie, când  în toate parohiile ortodoxe se va citi un cuvânt de învăţătură elaborat în colaborare cu Patriarhia Română, menit să contribuie la prevenirea traficului de persoane în principalele sale forme de manifestare şi vor continua în toată perioada de implementare a campaniei.

Totodată pe canalele de social media ale instituţiei şi ale partenerilor vor fi promovate mesaje relevante menite  să  facă cunoscut fenomenul traficului de persoane şi să contribuie la o mai bună protecţie a cetăţenilor.

Informaţii de background:

Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane.

Sursa: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane.